11 خواص بی نظیر ماهی سالمون
چه شما ماهی سالمون را به عنوان ماهی خام در سوشی استفده کنید یا آن را به شکل ماهی دودی مصرف کنید ، ماهی سالمون به عنوان یک منبع بی نظیر از اسید های چرب امگا 3 شناخته شده است . نقش ماهی سالمون در سلامتی انسان غیر قابل انکار است . ماهی سالمون خواص بی نظیری دارد ، از جمله :
سلامت قلب و عروق، کاهش خطر ابتلا به سرطان، قدرت درک بهتر، محافظت ازاستخوان و مفاصل. هم چنین ماهی سالمون به عنوان یک غذای مغزی برای کودکان شناخته شده است . در ادامه با نقش ماهی سالمون در سلامتی انسان بیشتر آشنا می شویم . با ماهی دریا همراه باشید .
ماهی سالمون چیست ؟
ماهی سالمون ، گونه ای از ماهی ها است که هم در آب شیرین و هم در آب شور یافت می شود .این ماهی در آب شیرین زندگی کرده و سپس به دریا مهاجرت میکند.این ماهی ، در رودخانه (آب شیرین) تخم می گذارد .ماهی سالمون پس از تخم گذاری به سمت دریا می رود و در دریا به یک ماهی بالغ تبدیل می شود و مجددا برای تخم گذاری به رودخانه باز می گردد . بیشتر ماهی های سالمون بعد از تخم گذاری می میرند .
ارزش غذایی ماهی سالمون
ماهی سالمون از شناخته شده ترین و محبوب ترین ماهی ها است که منبع بسیار خوبی از پروتئین ها (اسیدهای آمینه) قابل هضم و اسیدهای چرب مانند امگا 3 به صورت ترگلسیرید است .همچنين ويتامين هایی مانند ويتامين A، ويتامين D و بعضي از اعضاي خانواده ويتامين B ،مانند كولين، پانوتنيك اسيد و بيوتين دارد. در کنار همه ی این خواص ، ماهی سالمون حاوی مواد معدنی مانند سلنیوم، روی، فسفر، کلسیم و آهن است .
بیشتر بخوانید:ارزش غذایی و خواص ماهیان دریایی
نقش ماهی سالمون در سلامتی انسان
1 . منبع اصلی پروتئین ناب و خالص
ماهی سالمون ،منبع اصلی پروتئین های خالص یا اسیدهای آمینه، اجزای ضروری سلول ها، بافت ها، آنزیم ها، هورمون ها و هر قسمت دیگر بدن هستند. پروتئین های ماهی سالمون به راحتی قابل هضم هستند و جذب بدن می شوند.
2. سلامت عمومی بدن را افزایش می دهد
ماهی سالمون منبع خوبی از کلسترول خوب (اسیدهای چرب امگا 3) است . می دانیم که امگا 3 در حفظ سلامتی نقش مهمی دارد. ماهی سالمون سرشار از مواد معدنی ضروری مانند آهن، کلسیم، سلنیوم و فسفر، و همچنین ویتامین های A، B وD است که برای متابولیسم بافت ها، مو و ناخن ضروری است.
3. سلامت استخوان و مفاصل
می توان گفت ماهی سالمون یک ترکیب قدرتمند از اسیدهای چرب اشباع نشده و ویتامین D است . و ترکیب این دو ، خطر ابتلا به استئوآرتریت را کاهش می دهد .زنان مبتلا به رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 ، دارای شکستگی لگن کمتری هستند. علت آن این است که امگا 3 ،یک غذای ضد التهاب طبیعی است و میزان جذب استخوان را به دلیل التهاب کاهش می دهد.
4.از مغز و عصب محافظت می کند
اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی سالمون، باعث افزایش بهره وری از عملکرد مغز، بهبود حافظه و حفظ آن در هنگام انجام کارهای طولانی مدت می شود . این اسید های چرب در کنار اسید آمینه، ویتامین A، ویتامین D، کولین و سلنیوم ،از سیستم عصبی در برابر آسیب پیری محافظت می کنند . همچنین به عنوان داروی ضد افسردگی ، آرامش بخش مغز و کمک به بیماری پارکینسون محسوب می شوند .
بیشتر بخوانید : تمام مواردی که در مورد امگا 3 باید بدانید
5 .سلامت قلب و عروق
اسید های چرب موجود در ماهی سالمون ، علاوه بر کمک به کاهش کلسترول ، انعطاف پذیری شریان ها و رگ ها را حفظ می کنند و عضلات قلب را تقویت می کنند.نقش ماهی سالمون در کمک به کاهش فشار خون و کاهش قابل توجه احتمال بروز حمله قلبی ، بسیار موثر و غیر قابل انکار است .
6. مراقبت از پوست
غلظت بالای اسیدهای چرب امگا3 در ماهی سالمون ،می تواند باعث کاهش التهاب، کاهش روزنه های بسته ی پوست و از بین رفتن چین و چروک های پوست شود.
7.کاهش وزن
ماهی سالمون یک انتخاب مناسب برای افرادی است که میخواهند وزن خود را کاهش دهند . ماهی سالمون دارای هورمون هایی است که اشتهای شما را کنترل می کند . همچنین ، چربی های غیر اشباع موجود در ماهی سالمون ، به کاهش وزن و چربی بدن کمک می کند .
8.افزایش متابولیسم
اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین D و سلنیوم موجود در ماهی سالمون، برای کمک به کنترل سطح انسولین در سراسر بدن ترکیب می شوند و باعث آسان تر شدن جذب قند و کاهش سطح قند خون می شوند.
9.مبارزه با التهاب
اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی سالمون ، التهاب شریان و سیستم گوارش ،احتمال ابتلا به سرطان کولون، پروستات و کلیه را کاهش می دهد.
10.کاهش خطر ابتلا به سرطان
از آنجایی که ماهی سالمون سرشار از امگا 3 است ، یک عامل موثر در کاهش ابتلا به سرطان است .
11. مراقبت از چشم
اسید های چرب امگا3 موجود در ماهی سالمون ،دژنراسیون ماکولا، خشکی شبکیه، از دست دادن بینایی و خستگی چشم ها را از بین می برند.