تضمین سلامت قلب با مصرف ماهیان دریایی

0

بیماری عروق کرونر

قلب انسان یک عضله است که در تمام طول زندگی، کار آن هرگز متوقف نمی شود و برای تلاش بدون وقفه، نیاز به اکسیژن دارد. اکسیژن از طریق جریان خون نیاز عضله قلب را تامین می کند. عروق تامین کننده خون عضله قلب، کرونر نام دارد و بیماری عروق کرونر یکی از مهمترین بیماری های اکتسابی جوامع بشری است.

علت ابتلا به بیماری عروق کرونر

یکی از عوامل خطر زمینه ساز بیماری عروق کرونر مصرف غذاهای نامناسب است که فرهنگ اینگونه مصرف در خانواده شکل می گیرد و رواج آن به افزایش کلسترول، تری گلیسیرید و چاقی و اضافه وزن و فشار خون می انجامد.

راهکار مقابله با بیماری عروق کرونر

پس یکی از راهکارهای مقابله با این عوامل زمینه ساز، تغییر و اصلاح الگوهای غذایی و ترویج آن در جامعه است. ماهیان دریایی یکی از انواع غذاهای سالمی هستند که مصرف آن برای جامعه لازم است و بیشترین تاثیر ماهیان دریایی بر قلب و عروق از طریق چربی غیراشباع آن یعنی امگا3 و اسید آمینه های ضروری آن است.

طبق تحقیقاتی نیز که در هلند انجام شده مشخص گردیده است که اگر 28 گرم در روز ماهی مصرف شود 40 درصد بیماری عروق کرونر و 50 درصد حمله قلبی کاهش می یابد.

تاثیر مصرف ماهی

خواص رقیق کنندگی روغن ماهی و مصرف گوشت ماهیان دریایی بطور کامل آشکار شده است وقتی که در رگ لخته ایجاد می شود روغن ماهی با خاصیت ضدلختگی خود آن را درمان می کند.

در افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند مقاومت به انسولین وجود دارد ( دیابت) و عقیده بر این ناهنجاری باعث افزایش فشار خون می شود . امگا3 مقاومت به انسولین را کاهش می دهد و از این طریق فشار خون را پایین می آورد. تری گلیسیرید بالا که یکی از انواع فاکتورهای نامطلوب به شمار می آید می تواند زمینه ساز بیماریهای عروقی کرونر به ویژه در خانم ها باشد.

از موارد دیگر تاثیر مصرف ماهیان دریایی و جنوب بطور خلاصه می توان به تاثیر مصرف آن در جلوگیری از سکته های مغزی و تاثیر مصرف ماهیان دریایی و ارتباط با یائسگی در زنان و تصلب شرائین اشاره کرد و کسانی که حداقل دوبار در هفته ماهی مصرف می کنند می توانند پیشرفت بیماری را در خود کاهش دهند.

خواص مصرف روغن و گوشت ماهی
Leave A Reply

Your email address will not be published.