خواص میگو در بارداری(برای خانم های باردار)

0

یکی از نگرانی های بزرگ خانم ها در زمان بارداری رعایت عادات غذایی صحیح است.با وجود مجله ها،اینترنت و منابع دیگری که دائم درباره مواد غذایی ممنوعه در بارداری هشدار می دهند این نگرانی بیشتر و گذراندن این دوره سخت تر می شود. اما بی شک آگاه بودن از انواع غذاهایی که در بارداری ممنوع هستند واطلاع داشتن از آن دسته از مواد غذایی که در این دوران فواید زیادی  برای مادر و فرزند دارند، کمک می کند که مادر بتواند راحت تر خورد و خوراک خود را کنترل کند . اینگونه او می تواند یک برنامه ی غذایی دقیق و مناسب داشته باشد تا استرس کمتری را نیز تحمل کند و از خوردن غذا لذت ببرد.

شاید شنیده باشید که غذاهای دریایی از آن دسته خوراکی هایی هستند که به دلیل وجود مقادیر مختلف جیوه باید با احتیاط و دانش قبلی مصرف شوند. یکی از انواع پرطرفدار غذاهای دریایی میگو است. در این مطلب می خواهیم شما را با فواید میگو در بارداری و احتیاطات مصرف آن در زنان باردار آشنا کنیم.

بیشتر بخوانید:کاهش وزن با ماهی!

 در بارداری میگو بخوریم یا نه؟ مسئله این است!

جواب کوتاه و صریح این سوال این است: بله!

جیوه در میگو به میزان کمی وجود دارد که باعث می شود مصرف آن در بارداری آزاد و برای مادر و جنین ایمن باشد.میگو نه تنها باعث ایجاد مشکل در مادر باردار نمی کند بلکه مصرف صحیح آن فواید بسیاری را هم برای مادر و کودک به همراه دارد.طبق اطلاعیه سازمان جهانی غذا و دارو،مناسب ترین میزان مصرف میگو در بارداری 340 گرم در هفته است که بهتر است در دو وعده و در دو روز مختلف مصرف شود. ولی دقت کنید که مقادیر بیشتر از این عدد برای زنان باردار توصیه نمی شود.

فواید میگو در بارداری

همانطور که بالاتر اشاره کردیم خوردن میگو نه تنها در بارداری ایمن است بلکه فواید و سود زیادی نیز برای مادر و کودک دارد که در این جا قسمتی از این خواص را با هم مرور می کنیم:

امگا 3 فراوان:تحقیقات نشان داده است امگا سه که در میگو بصورت فراوان یافت می شود می تواند باعث افزایش سلامت مغز و پرورش قدرت بینایی در کودک شود.خوب است بدانید که افزایش سلامت مغز، افزایش ضریب هوشی و تقویت حافظه را نیز به همراه دارد. همچنین مصرف کافی این ماده از زایمان پیش از موعد جلوگیری می کند و باعث می شود کودک در زمان زایمان وزن مناسب را داشته باشد و کم وزن متولد نشود.

منبع غنی آهن: در هر صد گرم میگو 1.8 گرم آهن موجود است که میزان مناسبی برای کمک به رشد جنین می باشد. علاوه بر این آهن از بروز آنمی(کم خونی) در مادران باردار جلوگیری می کند و خونرسانی به جنین را نیز تقویت می کند.

پروتئین بالا: پروتئین یکی از نیاز های اساسی مادران باردار است و کلید اصلی برای کمک به پرورش مغز جنین می باشد که به میزان زیادی در میگو یافت می شود.

چربی کم: به دلیل سطح چربی پایین این ماده غذایی گزینه ی مناسب و سالمی ست که می تواند بدون ایجاد نگرانی درباره ی اضافه وزن و افزایش چربی ،در سفره ی غذایی شما جا بگیرد. خوب است بدانید که میگو با اینکه کلسترول و اسیدهای چرب مضر کمی دارد در مقابل، منبع اسیدهای چرب مفید از جمله امگا3 است.

ویتامین ها و املاح: خوردن میگو می تواند مواد معدنی مختلفی از جمله کلسیم، سدیم ، پتاسیم و منیزیم را به بدن برساند.این مواد برای سلامت استخوان ها، تعادل مایعات بدن و تولید آنزیم های بدن ضروری هستند.ماده معدنی دیگری که در میگو به فراوانی یافت می شود سلنیوم است که مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی مادر و مقاومت بیشتر در برابر بیماری ها منجر می شود.به علاوه ی این ها، این ماده غذایی خوشمزه مقادیر مناسبی از ویتامین هایی مانند A، D، E، B3و B12را نیز در خود جای داده است که همه ی ما می دانیم برای سلامت تمامی اندامها به خصوص چشم، پوست و مو لازم هستند.

در جدول زیر می توانید میزان ریزمغذی های موجود در میگو را مشاهده کنید.

ارزش غذایی میگو در هر 85 گرم

انرژی کل 100کالری
انرژی حاصل از چربی 15 کالری
چربی 1.5 گرم
پروتئین 19 گرم
امگا 3 13%
کلسیم 8%
ویتامین A 4%
آهن 2%
سلنیوم 60%

همانطور که می بینید مصرف میگو به تنهایی می تواند شما را از خوردن بسیاری از مکمل های اضافی بی نیاز کند و نگرانی شما در مورد سلامت کودک خود را تا حدود زیادی از بین ببرد!

درباره ی میزان مناسب میگو در برنامه غذایی گفتیم اما اکنون نوبت آن است که درباره ی بقیه ی باید ها و نباید های این غذای پرخاصیت صحبت کنیم

باید ها و نباید ها!

اولین و مهم ترین نکته ای که باید رعایت کنید این است که  بطور کلی غذاهای دریایی که در دوران بارداری مصرف می شوند باید با حرارت مناسب (حدوداً  70 درجه سانتی گراد)کاملا پخته باشند و هیچ قسمتی از آن ها خام  نباشد. زیرا در این دوران سیستم ایمنی ضعیف تر می شود وخوردن این مواد بصورت خام ممکن است باعث بروز بیماری در مادر باردار و به دنبال آن مشکلاتی در رشد جنین شود. البته این نکته باید در مورد افرادی که باردار نیستند هم رعایت شود زیرا غذاهای دریایی خام می توانند حاوی کرم ها ،پارازیت ها و باکتری هایی باشند که در صورت عدم پخت وارد بدن ما شده و بیماری های مختلفی را ایجاد کنند.

دومین احتیاطی که توصیه می شود به آن توجه کنید تازه بودن میگو است که احتمال فاسد بودن و رشد میکروب ها در آن کمتر باشد. به علاوه میگو باید کاملاً تمیز شده باشد تا از لحاظ سلامت اطمینان کاملی از آن داشته باشید.

بیشتر بخوانید: چرا ماهی تازه بهتر از ماهی منجمد است؟

و سومین نکته، در نظر گرفتن سلامت ادویه هایی است که همراه میگو مصرف می شوند. از آنجا که میگو غذاییست که معمولاً با ادویه ها و مواد مختلفی مزه دار می شود خوب است که از این مواد و محدود نبودن مصرفشان در بارداری مطمئن باشید تا برای شما و کودکتان مشکلی ایجاد نکنند.سعی کنید میگو را همراه با سبزیجات مختلف مصرف کنید تا نیاز شما به فیبر نیز تأمین شود.

بطور خلاصه ، اگر باردار هستید و مثل تمام مادران نگران رشد بهتر فرزندتان و سلامت او می باشید با در نظر گرفتن احتیاطات گفته شده درباره ی مقدار و نحوه مصرف ، حتماً میگو را در برنامه ی غذایی خود قرار دهید تا هم خود شما و هم کودک شما از آن سود ببرید. اگر کسی در اطراف شما دوران بارداری خود را می گذارند ،می توانید با به اشتراک گذاشتن این مطلب، به افزایش آگاهی او کمک کنید.

Leave A Reply

Your email address will not be published.